Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 08. 06:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

A Ferencváros nyerte a rangadót és óriási lépést tett a címvédés felé

A Ferencváros nyerte a rangadót és óriási lépést tett a címvédés felé

A címvédő és listavezető Ferencváros Adama Traoré 89. percben szerzett góljával győzte le 1-0-ra otthon a második helyen álló Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A zöld-fehérek így nyolc pontra növelték előnyüket közvetlen riválisukkal szemben, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így hatalmas lépést tettek sorozatban a hatodik bajnoki címük felé.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Ferencvárosi TC-Paksi FC 1-0 (0-0)

---------------------------------
Groupama Aréna, 17 675 néző, v.: Karakó
gólszerző: Traoré (89.)
sárga lap: Zachariassen (38.), Abu Fani (44.), Traoré (89.), illetve Kovács K. (5.), Lenzsér (33.), Böde (44., a kispadon), Windecker (44.)

Ferencvárosi TC:
---------------
Dibusz - Makreckis, Cissé, Abena, Civic (Ramírez, 81.) - Maiga, Loncar (Ben Romdan, 66.) - Zachariassen (Traoré, 72.), Abu Fani, Marquinhos (Szevikjan, 81.) - Varga B. (Kodro, 81.)

Paksi FC:
--------
Szappanos - Kovács K. (Vass, a szünetben), Kinyik, Szélpál, Lenzsér (Tóth. B., 90.), Szabó J. - Mezei (Haraszti, 80.), Papp, Windecker - Skribek (Szabó B., 69.), Könyves (Böde, 69.)

Az első félidőben mindkét oldalon a kapusok játszották a főszerepet, főként a paksi hálóőr, Szappanos teljesítménye marad emlékezetes, volt, hogy néhány másodpercen belül három nagy védést is bemutatott. A túloldalon Dibusz is magabiztos volt. Nem sokkal a szünet előtt az oldalvonal mellett szabadultak el az indulatok - Stankovic Kovácsnak reklamálta a második sárgát -, Abu Fani pedig a fél paksi csapattal összeakaszkodott.

A fordulást követően is a Ferencváros futballozott fölényben, a 63. percben Varga fejese után a felsőléc mentette meg a paksiakat. Nem sokkal később újra a góllövőlista éllovasa próbálkozott, de gyönyörű ollózását Szappanos hárította.

A hajrára Stankovic három cserével próbált még egy újabb lendületet adni a zöld-fehéreknek, és meg is lett az eredmény: a 89. percben az egyaránt a padról érkező Ben Romdan és Traoré összejátékából utóbbi döntötte el az összecsapást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.