Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 22. 08:16, péntek | PR
Forrás: Mesterlift Kft.

A garázskapun át is szökhet a meleg!

A garázskapun át is szökhet a meleg!

Nemcsak a szerkezet, a beépítés is fontos – Energiatakarékos megoldások a Mesterlift Kft-nél.

Az energiaárak növekedésével egyre többen óvják pénztárcájukat otthonuk energiatudatos átalakításával. Fontos szerepet játszik ebben az ajtók és ablakok minél tökéletesebb szigetelése, ám kevesen gondolnak arra, hogy további költségeket takaríthatnak meg a garázsbejáratok szigetelésével is hangsúlyozza Roczkó Milán a Mesterlift Kft. ügyvezetője. Az emberek többsége nem tartja fontosnak ,hogy a garázskapu is szigetelt legyen – mondván, az autónak nincs szüksége meleg garázsra. Ez igaz is, ha a garázs egy teljesen különálló épület a ház mellett, de amennyiben a garázs része a lakóépületnek, akkor a garázsban télen hideg van amit a lakótér falai is idővel átvesznek. Ennek eredménye, hogy a lakótérben többet kell fűteni a megszokott hőmérséklet eléréséhez, ami több tízezer forintot is dobhat a fűtésszámlán. Európa legnagyobb kaputechnikai cége, a Hörmann felismerte az ezen a területen mutatkozó igényt, s szigetelt garázskapuival erre is megoldást nyújt.

„A folyamatosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabbá válik, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük az otthonunkból távozó hő mennyiségét. Azonban a jól szigetelt garázskapu nem elegendő, legalább akkora hangsúly kell fektetni a beépítés szakszerűségére is, hiszen csak így érhető el optimális eredmény” – emelte ki Roczkó Milán. A garázskapun keresztül több okból is hőt veszíthet egy épület. Az egyik ok az úgynevezett transzmissziós hőveszteség, amely szendvics felépítésű kapuszerkezettel és rossz hővezetésű anyagok beépítésével kiküszöbölhető. Másrészt a kapu nem megfelelő szigetelése is okozhat ilyen problémát, amelyet tovább fokozhat a szakszerűtlen beépítés. A Mesterlift Kft. szakemberei több száz garázskapu beépítést elvégeztek már, és tisztában vannak a pontos és precíz beépítés fontosságával, amit a családi vállalkozás ügyvezetője is megkövetel.

A szigetelt garázskapuk kiválasztásánál ügyelni kell a tok és a kapulap tökéletes záródására, valamint a lamellák közötti résekre, hiszen ezeken keresztül nagy mennyiségű hő szökhet meg. A Hörmann garázskapuk esetében három oldalról szigetelőgumik záródnak a kapulapra, a lamellák között apró ajakos gumitömítések, az alsó lamella aljában pedig egy nagy kamrás gumiprofil biztosítja a légzárást. Ezzel a megoldással, a fűtetlen garázsban is el lehet érni 5-15 fokkal nagyobb hőmérsékletet is, mint egy hagyományos fa ajtóval.

A hőszigetelés megléte mellett a kapu tartósságára is ügyelni kell. A rozsdásodás megelőzésére a lamellák tűzihorganyzott acéllemezből készülnek mindkét oldalon poliészter bevonattal, ez a felületkezelés ugyanis megakadályozza a kapu korrodálódását. Ezáltal a külső csapadék vagy a belső oldalon lecsapódó kondenzvíz nem tesz kárt a szerkezetben. A Mesterlift Kft. 1991- óta mint hivatalos Hörmann márkakereskedés, több ezer ajtóbeépítés tapasztalatával várja leendő és meglévő ügyfeleit, akár legyen szó új kapu beépítéséről, vagy a meglévő garázsajtó cseréjéről. Irodánkban és bemutató termünkben működés közben is megtekinthetők, garázskapuk és kapunyitó automatikák is. 2012-ben a Mesterlift Kft. jelentős kedvezményt biztosít egyes hőszigetelt garázskapuiból. A részletekért keresse fel irodánkat, vagy kérjen telefonos tájékoztatást.

Mesterlift Kft.

7630 Pécs, Basamalom u.6.

Tel: 72/516-935
Mob: 30/9297324
www.mesterlift.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.