Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Június 13. 13:02, szerda | Helyi
Forrás: OnlinePécs

A héten többet nem unatkozom! - egy anyuka vallomása

A héten többet nem unatkozom! - egy anyuka vallomása

Egy részéről már sajnos lemaradtunk, de mától biztos beállunk a Széchenyi téri óriásbuborékok alá, ha esik, ha fúj, és ha süt a nap, akkor is.

Ugyanis ott várja a közönséget a Magyar Teátrum Sátor az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).
A hangulatosan berendezett mini színházban a Magyar Teátrumi Társaság egész napos, változatos programokat rendez június 7. és 15. között.

A Magyar Teátrumi Társaság az idei évtől részt vesz a POSZT szervezésében. A találkozón felállított sátruk mottója: Egy életen át kapaszkodó: ez a színház! A Széchenyi téri Magyar Teátrum gömbsátor programjai e gondolat köré szerveződnek - olvasható a szakmai szervezet MTI-hez eljuttatott közleményben.

Délelőttönként különleges játszóházzal és gyermekprogramokkal várják a családokat, amit jó idő esetén a szabadba helyeznek, de eső esetén bevonulhatunk az egyik buborékba, és ha szerencsés időpontot választunk, még a színházi próbaelőadásnak is a szem- és fültanúi lehetünk. Délutánonként párválasztó show-t rendeznek, ahol magyar színész-sztárok - köztük Dobó Kata, Dósa Mátyás, Járai Máté, Margitai Ági, Mészáros Árpád Zsolt, Pásztor Erzsi, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta és Trill Zsolt - kerülnek reflektorfénybe. Ezt a programot szakmai beszélgetések, színházi évfordulók ünnepei követik. A sátor gyerek- és szakmai programjai ingyenesen látogathatóak.
Sajnos a fénytechnikusok versenyéről és a Fényshow-ról lemaradtunk, de több nagyszerű előadói program még előttünk áll, többek között június 14-én Valére Novarina A cselekvő szó színháza című előadása.

A közlemény kitér arra, hogy a Magyar Teátrumi Társaság évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz a színházi háttérszakmák elismertetéséért, így a fesztiválon bemutatják a Magyar Teátrum díjasokat is. De a nézők a találkozón megismerhetik a 2012. évi Kaszás Attila-díjra javasolt művészeket is.

Vasárnap a színházi előadások mellett sportprogrammal készülnek: 11 órától Színészválogatott-PMFC öregfiúk labdarúgó mérkőzést tartanak a POSZT-on a PMFC stadionjában.

Este színházi előadásokkal várják a közönséget: látható lesz a GG Tánc Eger, a Magyar Cirkusz és Varieté, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház, a Turay Ida Spirit Kamaraszínház egy-egy előadása és Blaskó Péter, Kubik Anna Magyar sorstöredékek Trianon óta című estje is.


galiga

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Június 06. 15:30, kedd | Sport

Túl a második gokart OB-n

A DD2 Masters kategóriában indult Nagy Matyi, az RMC Hungary második OB futamán a Dakar Ringen.

2023. Június 06. 15:22, kedd | Sport

Újra a TOP10-ben Kovács Bálint az IDM második versenyhétvégéjén

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint tovább folytatta a menetelését az IDM 2023-as idényének második versenyhétvégéjén.

2023. Június 06. 14:39, kedd | Életmód

Íme a világ leghosszabb nyelvű kutyája

Egy hároméves labrador-németjuhász-keverék büszkélkedhet a leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya címével a Guinness rekordok könyvének friss bejegyzése szerint.