Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Június 13. 13:02, szerda | Helyi
Forrás: OnlinePécs

A héten többet nem unatkozom! - egy anyuka vallomása

A héten többet nem unatkozom! - egy anyuka vallomása

Egy részéről már sajnos lemaradtunk, de mától biztos beállunk a Széchenyi téri óriásbuborékok alá, ha esik, ha fúj, és ha süt a nap, akkor is.

Ugyanis ott várja a közönséget a Magyar Teátrum Sátor az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).
A hangulatosan berendezett mini színházban a Magyar Teátrumi Társaság egész napos, változatos programokat rendez június 7. és 15. között.

A Magyar Teátrumi Társaság az idei évtől részt vesz a POSZT szervezésében. A találkozón felállított sátruk mottója: Egy életen át kapaszkodó: ez a színház! A Széchenyi téri Magyar Teátrum gömbsátor programjai e gondolat köré szerveződnek - olvasható a szakmai szervezet MTI-hez eljuttatott közleményben.

Délelőttönként különleges játszóházzal és gyermekprogramokkal várják a családokat, amit jó idő esetén a szabadba helyeznek, de eső esetén bevonulhatunk az egyik buborékba, és ha szerencsés időpontot választunk, még a színházi próbaelőadásnak is a szem- és fültanúi lehetünk. Délutánonként párválasztó show-t rendeznek, ahol magyar színész-sztárok - köztük Dobó Kata, Dósa Mátyás, Járai Máté, Margitai Ági, Mészáros Árpád Zsolt, Pásztor Erzsi, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta és Trill Zsolt - kerülnek reflektorfénybe. Ezt a programot szakmai beszélgetések, színházi évfordulók ünnepei követik. A sátor gyerek- és szakmai programjai ingyenesen látogathatóak.
Sajnos a fénytechnikusok versenyéről és a Fényshow-ról lemaradtunk, de több nagyszerű előadói program még előttünk áll, többek között június 14-én Valére Novarina A cselekvő szó színháza című előadása.

A közlemény kitér arra, hogy a Magyar Teátrumi Társaság évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz a színházi háttérszakmák elismertetéséért, így a fesztiválon bemutatják a Magyar Teátrum díjasokat is. De a nézők a találkozón megismerhetik a 2012. évi Kaszás Attila-díjra javasolt művészeket is.

Vasárnap a színházi előadások mellett sportprogrammal készülnek: 11 órától Színészválogatott-PMFC öregfiúk labdarúgó mérkőzést tartanak a POSZT-on a PMFC stadionjában.

Este színházi előadásokkal várják a közönséget: látható lesz a GG Tánc Eger, a Magyar Cirkusz és Varieté, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház, a Turay Ida Spirit Kamaraszínház egy-egy előadása és Blaskó Péter, Kubik Anna Magyar sorstöredékek Trianon óta című estje is.


galiga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.