Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2012. Június 13. 13:02, szerda | Helyi
Forrás: OnlinePécs

A héten többet nem unatkozom! - egy anyuka vallomása

A héten többet nem unatkozom! - egy anyuka vallomása

Egy részéről már sajnos lemaradtunk, de mától biztos beállunk a Széchenyi téri óriásbuborékok alá, ha esik, ha fúj, és ha süt a nap, akkor is.

Ugyanis ott várja a közönséget a Magyar Teátrum Sátor az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).
A hangulatosan berendezett mini színházban a Magyar Teátrumi Társaság egész napos, változatos programokat rendez június 7. és 15. között.

A Magyar Teátrumi Társaság az idei évtől részt vesz a POSZT szervezésében. A találkozón felállított sátruk mottója: Egy életen át kapaszkodó: ez a színház! A Széchenyi téri Magyar Teátrum gömbsátor programjai e gondolat köré szerveződnek - olvasható a szakmai szervezet MTI-hez eljuttatott közleményben.

Délelőttönként különleges játszóházzal és gyermekprogramokkal várják a családokat, amit jó idő esetén a szabadba helyeznek, de eső esetén bevonulhatunk az egyik buborékba, és ha szerencsés időpontot választunk, még a színházi próbaelőadásnak is a szem- és fültanúi lehetünk. Délutánonként párválasztó show-t rendeznek, ahol magyar színész-sztárok - köztük Dobó Kata, Dósa Mátyás, Járai Máté, Margitai Ági, Mészáros Árpád Zsolt, Pásztor Erzsi, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta és Trill Zsolt - kerülnek reflektorfénybe. Ezt a programot szakmai beszélgetések, színházi évfordulók ünnepei követik. A sátor gyerek- és szakmai programjai ingyenesen látogathatóak.
Sajnos a fénytechnikusok versenyéről és a Fényshow-ról lemaradtunk, de több nagyszerű előadói program még előttünk áll, többek között június 14-én Valére Novarina A cselekvő szó színháza című előadása.

A közlemény kitér arra, hogy a Magyar Teátrumi Társaság évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz a színházi háttérszakmák elismertetéséért, így a fesztiválon bemutatják a Magyar Teátrum díjasokat is. De a nézők a találkozón megismerhetik a 2012. évi Kaszás Attila-díjra javasolt művészeket is.

Vasárnap a színházi előadások mellett sportprogrammal készülnek: 11 órától Színészválogatott-PMFC öregfiúk labdarúgó mérkőzést tartanak a POSZT-on a PMFC stadionjában.

Este színházi előadásokkal várják a közönséget: látható lesz a GG Tánc Eger, a Magyar Cirkusz és Varieté, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház, a Turay Ida Spirit Kamaraszínház egy-egy előadása és Blaskó Péter, Kubik Anna Magyar sorstöredékek Trianon óta című estje is.


galiga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Belföld

Energiaügyi Minisztérium: korlátozó intézkedések nélkül is csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.