Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Szeptember 26. 17:08, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: FOTÓ: MTI/BRUZÁK NOÉMI

Az ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje Magyarországon

Az ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje Magyarországon

Az ÉletMentő applikáció nyerte el az Év digitalizációs projektje címet és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el

- tudatta az Országos Mentőszolgálat közleményben pénteken az MTI-vel.

Az ÉletMentő közérdekű, ingyenes egészségügyi alkalmazás célja, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a segélyhívást a bajbajutottaknak. Az applikáció pontos helymeghatározást ad a mentőknek és megjeleníti az előre feltöltött egészségügyi adatokat, továbbá tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét és egy elsősegélynyújtó kisokost.

Az applikáció menüje a közelmúltban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos elemekkel is bővült, a felmerülő kérdések megválaszolását chatbot segíti. A díjnyertes applikációt már félmillióan használják, és jelenleg is az egyik legnépszerűbb ingyenes egészségügyi alkalmazás a magyarországi letöltési listán.

Az ÉletMentő applikáció az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány közösen fejlesztése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk