Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 15. 12:13, hétfő | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Bárki úszhat váltót Jakabos Zsuzsával az Úszók Éjszakáján

Bárki úszhat váltót Jakabos Zsuzsával az Úszók Éjszakáján

Október 29-én, hétfő este különleges programot szerveztek a pikkelysömörben szenvedők megsegítésére. Az Úszók éjszakáján 5 nagyváros amatőrjei és olimpikonjai versenyeznek - a győztes támogatást nyer a helyi betegeknek.

A pikkelysömör olyan betegség, amely az otszág 2-3%-át érinti, és látható jelei miatt a betegek sajnos gyakran elbújnak, visszahúzódnak. Pedig a megfelelő kezeléssel és a helyes életmód kialakításával el lehet érni a tünetmentes állapotot. Kevesen tudják, hogy a pikkelysömört nem lehet elkapni, genetikai eredetű, és nem csak a bőrön jelennek meg a jelei, hanem súyos izületi gyulladásokkal is együtt járhat. Az orvostudomány jelenlegi ismeretei szerint gyógyíthatatlan, de a cél mindig az, hogy a betegek állapotán a lehető legnagyobb mértékben javítsanak.

Ezért kerül megrendezésre október 29-én, a kór világnapján az Úszók Éjszakája is, ami alatt egy hatalmas közösségi úszást kell érteni, a pikkelysömörben szenvedők megsegítésére. Pécsett az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda (Szendrey Júlia utca 7.) várja azokat, akik beneveznének az egyórás váltóúszásra, szívesen szurkolnának az úszóknak, vagy esetleg kihasználnák az alkalmat egy ingyenes csobbanásra este hattól tizenegy óráig. A versenyre egészséges, jó úszók jelenkezését várják. Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Kaposváron szintén zajlik a program: ez az öt város versenyzik egymással a pikkelysömörben szenvedő betegek helyi szervezetének juttatandó támogatásért. A váltóúszás egy óráig tart, és az a város nyeri, ahol ez alatt az idő alatt a legtöbb hosszt ússzák le a versenyzők. Az utolsó versenyző mindenhol egy olimpikon úszó vagy vizilabdázó lesz, Pécsett Jakabos Zsuzsa.

További információ:http://www.uszokejszakaja.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.