Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 18. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Bíróság előtt a PTE \'bűnszervezete\'

Bíróság előtt a PTE \'bűnszervezete\'

Megdöbbentő méreteket ölt a per: 27 ember ellen folyik az eljárás, 16 ezer oldalas a vádirat, több mint 100 milliós okozott kárral vádolják őket.

A vádiratban az áll, hogy a vádlottak bűnszervezetet alkotva, csúszópénzek fejében kötöttek beszállítói és szolgáltatási szerződéseket.

A Győri Ítélőtbáblán zajló per maratoninak ígérkezik, és rögtön egy súlyos bírósági hibával vette kezdetét. Az elsőrendű vádlott, I. Gábor ügyvédjét és egy másik ügyvédet ugyanis, aki alkalomadtán helyettesítnetné őt, a bíróság ismeretlen okokból kizárt az eljárásból. Így I. Gábornak védők nélkül kellene részt vennie a bírósági eljáráson, ami valószínűleg mégstrasbourgi emberi jogi bíróság figyelmét is felkeltené.

Szakértők szerint a tárgyalást el fogják napolni, hogy az ügyvédek körül kialakult zűrzavaros állapotot helyrehozzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: