Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Egy idős házaspár gyilkosa ellen emeltek vádat

Egy idős házaspár gyilkosa ellen emeltek vádat

Többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 58 éves férfi ellen, aki egy idős házaspárt ölt meg Szikszón 2011-ben -tájékoztatta a vádhatóság az MTI-t kedden.

A közlés szerint a vádlott úgy tudta, hogy a 83 éves férfi és a 79 éves nő több millió forint készpénzt tart otthonában.

A férfi magához vett egy téglát és műanyag kötelet, és az idős házaspár házához indult azzal a szándékkal, hogy értékeiket megszerezze. Miután beengedték, a férfi az udvaron mindkét sértettet több alkalommal, nagy erővel a fején megütötte, és miután a földre kerültek, kézzel tovább ütlegelte, rugdosta őket. A magatehetetlen idős embereket a fáskamrába húzta, lábaikat és kezeiket összekötözte.

A vádlott ezután átkutatta a házat, de a pénzt nem találta meg. A magukra hagyott sértettek koponyacsont-töréses sérüléseik következtében a helyszínen meghaltak.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölte a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.