Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Április 16. 16:12, hétfő | Helyi
Forrás: www.hmep.eu

Egy kávé Dubrovnikban?

Egy kávé Dubrovnikban?

Nem árt felkészülni a legközellebbi vakációra és megtanulni, hogyan és hol kérjünk egy jó kávét Dubrovnikban!

Dubrovnik-Raguza a világörökség része. Felbecsülhetetlen értékek helyszíne, a román kortól, a gótikán és reneszánszon keresztül a barokkig. S nem utolsó sorban itt található a Városi Kávéház (Gradska Kavana), amelyet Mea Culpának (Én vétkem) hívnak. Az elnevezés nyilván Dubrovnik egyházi központ jellegére utal.

Böjti időszak alatt nem célszerű betévedni ide.Kávéspecialitások és sütemények csábítják a vendégeket. Horvátul a kávézó a KAVANA, a KAFIC' inkább kávét áruló bár. Közös bennük, hogy mindkettőben szeszes italt és tortákat, süteményeket is árulnak.Mindkettő éjfélig is nyitva van. A SLASTIC'ARNICA a cukrászda, ahol nem árulnak szeszes ital, viszont a kávékhoz bőséges torta és süteménykínálat társul.
Ha egyszerű kávét (Kava) kérünk, akkor a pulzusszámot megemelő eszpresszó kávéra gondolhatunk. A Kava s mlijekom eszpersszókávé kevés tejjel, a dalmát Macchiato közeli rokona. A Bijela kava- egyszerűen fehér kávé, amely a tejeskávéhoz hasonlít.A Kava sa s'lagom sok tejszínnel készített, magas kalóriatartalmú kávé.Kapuc'inot mindenhol ihatunk.

Ha Horvátországban járunk, próbáljunk ki mindent, ráérünk utána " meakulpázni".

www.mea-culpa.hr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.