Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Június 07. 12:21, csütörtök | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Elkezdődött a könyvhét

Elkezdődött a könyvhét

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929 óta szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, 2012-ben már 83. alkalommal. Június 7-től újra a könyvekről szól az élet pár napig - nem csak Budapesten, hanem Pécsett is!

Immár hagyományosan, az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolva a Gyermekkönyvnapokat is megrendezik, amelyből idén már a 11. kerül sorra így. A központi helyszín idén is a Vörösmarty tér és a térbe torkolló utcák térhez közeli szakasza.
Az Ünnepi Könyvhét – több mint nyolc évtizedes hagyományának megfelelően – elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Hogy Pécs se maradjon ki a kulturális programokból, az Alexandra kiadó ismét megnyitja az Alexandra Könyvteret a Kossuth téren, ahol a pécsi közönség megismerkedhet az idei év újdonságaival.

Az Alexandra Könvtér programja elérhető ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Június 06. 06:00, kedd | Külföld

Nagyszabású ukrán támadás meghiúsításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Nagyszabású offenzívát indítottak az ukrán fegyveres erők öt frontszakaszon a donyecki régió déli részén vasárnap reggel, amely nem járt sikerrel - közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőre virradóra.

2023. Június 06. 06:00, kedd | Belföld

Orbán Viktor a dél-koreai parlament elnökét fogadta