Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Június 07. 12:21, csütörtök | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Elkezdődött a könyvhét

Elkezdődött a könyvhét

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929 óta szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, 2012-ben már 83. alkalommal. Június 7-től újra a könyvekről szól az élet pár napig - nem csak Budapesten, hanem Pécsett is!

Immár hagyományosan, az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolva a Gyermekkönyvnapokat is megrendezik, amelyből idén már a 11. kerül sorra így. A központi helyszín idén is a Vörösmarty tér és a térbe torkolló utcák térhez közeli szakasza.
Az Ünnepi Könyvhét – több mint nyolc évtizedes hagyományának megfelelően – elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Hogy Pécs se maradjon ki a kulturális programokból, az Alexandra kiadó ismét megnyitja az Alexandra Könyvteret a Kossuth téren, ahol a pécsi közönség megismerkedhet az idei év újdonságaival.

Az Alexandra Könvtér programja elérhető ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Bulvár

Helikopter-emlékművet avattak Veszprém mellett

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.