Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Szeptember 26. 10:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Évi csúcsot döntött az egy nap alatt elfogott migránsok száma

Évi csúcsot döntött az egy nap alatt elfogott migránsok száma

Pénteken 750 embert fogtak el a magyar határ illegális átlépése miatt. Ez idén csúcsnak számít - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György elmondta: az idén elfogott illegális migránsok száma már elérte a 80 ezret, továbbá csaknem 780 embercsempészt fogtak el. Mindkét szám jóval alacsonyabb volt tavaly ilyenkor. 2015-ben addig és azóta sem tapasztalt illegális migrációs nyomás volt - emlékeztetett, hozzátéve: akkor nem volt ritka, hogy 3-4 ezer embert fogtak el naponta.

Ennek elkerülésére törekednek most az európai nemzetállamok kormányai, de ezzel továbbra sem "cseng össze" az Európai Unió parlamentjének, bürokráciájának véleménye - jegyezte meg a főtanácsadó. Példaként említette az olyan uniós nyilatkozatokat, amelyek szerint az Afganisztánból érkezőket be kell fogadni, legalizálni kell érkezésüket, s hogy Európának nagy szüksége van munkaerőként a bevándorlókra. Akik most Afganisztánban mérlegelik lehetőségeiket, azok számára egy ilyen közlés "meghívólevélnek" minősül - vélekedett Bakondi György, megjegyezve, hogy egyre többen vannak, akik elfogásukkor afgánnak vallják magukat.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte: a magyar kormány továbbra is azt vallja, a helyzet megoldását ott kell segíteni, ahol a probléma van, és nem a "problémás embertömegeket" kell behozni Európába.

Címkék: határsértő, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során