Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 02. 15:46, csütörtök | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Feltöltőkártyás vízóra vethet véget a hátralékhalmozásnak Baranyában

Feltöltőkártyás vízóra vethet véget a hátralékhalmozásnak Baranyában

A komlói Kacinczy úton több önkormányzati lakásban olyan rendszert építettek ki, amelyben a kártyás mobiltelefon mintájára előre fel kell tölteni a vízfogyasztásra szánt összeget.

Ha ezt az összeget az ott lakók elhasználták, nem jutnak több vízhez a rendszerből, amíg újra fel nem töltik kártyájukat.

Pécsen a Tettye Forrásház is gondolkodik az újfajta vízóra kipróbálásán és bevezetésén. A figyelem azért is fordult efelé az új megoldás felé, mert az utóbbi időben az önkormányzati lakások használói nagy közüzemi tartozásokat halmoztak fel Komlón. Az önkormányzat ennek következtében arra kényszerült, hogy alaposan átgondolja lakáspolitikáját, és számba vegye a takarékossági, racionalizálási lehetőségeket. A feltöltőkártyás vízóra kiváló lehetőség arra, hogy egy családot bevezessen a tudatos energiafelhasználásba, egyáltalán, a lakásban élőkben tudatosítja, hogy mely folyamatokhoz mennyi vizet használnak, és hogy ez mennyit emészt fel a családi büdzséből. Feltéve ugye, ha befizetik a számlákat – de ennek a halogatására a feltöltőkártyás vízórával már nincs lehetőség.

Az új megoldás azért is előnyös lehet, mert sokkal áttekinthetőbb, mint az átalányrendszer, aminek nyomon követése a társasházakban például nem egyszer több, mint bonyolult.

Címkék: Baranya, komló, pécs, víz, vízóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.