Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2012. November 22. 11:11, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Giga plágiumbotrány a horvát rendőröknél

Giga plágiumbotrány a horvát rendőröknél

Felfüggesztették a zágrábi rendőrakadémia két oktatóját, mert azzal gyanúsítják őket, hogy mentorságuk alatt 26, egymással teljesen vagy részben megegyező diplomamunka született.

"Hivatali vétség megalapozott gyanúja miatt a rendőr-főigazgató felfüggesztette a rendőrfőiskola két tanárát, akik ellen fegyelmi eljárás indult" - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A plágium gyanúja a zágrábi rendőrakadémia keretein belül működő főiskola szakdolgozatainak digitális archiválása során merült fel. A szakembereknek feltűnt, hogy több dolgozat címe megegyezik vagy hasonló. A tüzetes vizsgálat után kiderült, hogy az összesen 26 gyanús dolgozatból néhány esetben teljes, a többiben részleges az átfedés.

A kétséges dolgozatok 2008. január elseje és 2010. október 16. között születtek. Valamennyi esetben ugyanaz a két tanár volt a konzulens - derül ki a közleményből.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,