Városlista
2022. január 27, csütörtök - Angelika

Hírek

2012. November 22. 11:11, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Giga plágiumbotrány a horvát rendőröknél

Giga plágiumbotrány a horvát rendőröknél

Felfüggesztették a zágrábi rendőrakadémia két oktatóját, mert azzal gyanúsítják őket, hogy mentorságuk alatt 26, egymással teljesen vagy részben megegyező diplomamunka született.

"Hivatali vétség megalapozott gyanúja miatt a rendőr-főigazgató felfüggesztette a rendőrfőiskola két tanárát, akik ellen fegyelmi eljárás indult" - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A plágium gyanúja a zágrábi rendőrakadémia keretein belül működő főiskola szakdolgozatainak digitális archiválása során merült fel. A szakembereknek feltűnt, hogy több dolgozat címe megegyezik vagy hasonló. A tüzetes vizsgálat után kiderült, hogy az összesen 26 gyanús dolgozatból néhány esetben teljes, a többiben részleges az átfedés.

A kétséges dolgozatok 2008. január elseje és 2010. október 16. között születtek. Valamennyi esetben ugyanaz a két tanár volt a konzulens - derül ki a közleményből.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Január 26. 18:12, szerda | Belföld

Magyarország a világon az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát

Genetikai erőforrásaink felkutatása és begyűjtése, valamint megőrzése, fenntartása és felhasználása stratégiai kérdés