Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Április 12. 21:25, csütörtök | Helyi
Forrás: www.ormansag-egeszsegkozpont.hu

Gyógyulás az Ormánságban

Gyógyulás az Ormánságban

Az Ormánság Egészségközpont nem ismer határokat- Horvátországi gyógyulni vágyókat is vár az ultramodern intézmény Sellyén.

Alig több, mint egy éve készült el az Ormánság Egészségközpont, mely közel húsz szakterületen kész fogadni a gyógyulni vágyó, egészségüket megőrizni kész pácienseket Magyarországról és Horvátországról egyaránt. 2011 márciusában volt a hivatalos átadó, amelyen prof. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, és Nagy Attila, Sellye Város polgármestere is beszédet mondott. Többéves, közel egymilliárdos beruházás eredményeként, uniós forrásokból (TIOP) létesült az intézmény,amely 200 szakorvosi, 90 nem szakorvosi heti óraszámban, 100 havi otthoni szakápolással segíti a kistérség egészségügyi ellátását.Működő szakrendelések: Rtg diagnosztika, ultrahang (pajzsmirigy, nyaki ér doppler, emlő, hasi, kismedencei uh, szívultrahang, ízületi ultrahangok, újszülöttek uh szűrővizsgálata), labor, sebészet, ortopédia, nőgyógyászat, urológia, belgyógyászat, kardiológia, diabetológia, tüdőgyógyászat, ideggyógyászat, reumatológia, szemészet, pszichiátria, pszichológia, fogászat, gyermekgyógyászat, védőnői szolgálat, háziorvosi rendelések.Ebben az épületben működik a térség gyógyszertára és központi ügyelete is. Az Ormánság Egészségközpont menedzser szűréseket is vállal XXI. századi technológiákkal. Az intézmény igazgatója Dr.Szabó András belgyógyász szakorvos elmondta: az eltelt évben az intézmény minden területen jól vizsgázott, horvát nyelvű tájékoztatót készítettek, valamint felvették a kapcsolatot a horvát háziorvosokkal is. Az intézmény látogatottságát nagymértékben növelné, ha az Ormánság közvetlen kapcsolatba kerülne Horvátországgal, a Dráva- alatti, podravinai kistérséggel. Egyik lehetséges alternatíva lehetne a drávai kompközlekedés beindítása.

Az Ormánság Egészségközpont elérhetőségei:

7960 Sellye, Bodonyi Nándor u. 1/A.

Telefon:+36 73 580-044
Fax:+36 73 580-044/201

e-mail: info@ormansag-egeszsegkozpont.hu
web: www.ormansag-egeszsegkozpont.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.