Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 22. 10:04, péntek | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Ha jártál már Toszkánában, és ha még nem...

Ha jártál már Toszkánában, és ha még nem...

Sós-paradicsomos koktél: lehet, hogy rosszul hangzik, de nagyon finom, hűsítő és toszkán!

Toszkána sokak kedvence: az észak-olaszországi régióról a romantikus naplemente sugarai, a paradicsom és a friss bazsalikom íze, a bájos vidéki házak jutnak eszünkbe gyönyörű kertjeikkel. Aki egyszer Toszkánában nyaralt, az mindig visszavágyik oda, ahol kedvesebbek az emberek, finomabbak az ízek, zöldebbek a mezők és a közeli hegyeknek köszönhetően friss a levegő. Ha azonban nem is tudunk minden évben elutazni Olaszországba, egy kis rafináltsággal könnyen magunk köré varázsolhatjuk a toszkán ízeket.

Első hallásra különös, netán bizarr is lehet az édes-sós koktél ötlete, nagy hőségben viszont, amikor a verejtékkel együtt sok sót veszítünk, egyáltalán nem haszontalan.

Először is egy alap-szirupra lesz szükség, ami 2:1 arányban készül vízből és cukorból. Ebből a szirupból 1 evőkanálnyi kell a koktélhoz.

30 másodpercre merítsük forró, majd hideg vízbe a paradicsomjainkat (számoljunk fejenként legalább hármat), hogy a héjukat eltávolíthassuk! Arra azonban vigyázzunk, hogy a közben lecsöpögő paradicsomlé ne vesszen el, hiszen azt az italhoz használjuk fel.

Miután meghámoztuk a paradicsomokat , tegyük őket turmixgépbe, ízlés szerinti jégkockával, és 1-2 citrom frissen facsart levével együtt. Ha szeretjük a csípős ízt, megbolondíthatjuk egy kis chili paprikával is a keveréket, a 10 bazsalikomlevél, 1 kiskanál tárkony, néhány csipet só és római kömény azonban kötelező! Az evőkanálnyi szirupunkat is adjuk hozzá, és az egészet turmixoljuk össze.

A poharat a következőképpen díszíthetjük: egy kistányérra szórjunk sót és római köményt, és a megnedvesített kehely karimáját nyomjuk bele.

Ha kiülünk az erkélyre, és elkortyoljuk, rögtön Toszkánában fogjuk érezni magunkat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére