Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Hagyományteremtő sörfesztivál Miskolcon

Hagyományteremtő sörfesztivál Miskolcon

Miskolc, a kocsonya, a film és az opera fővárosa fesztiváljainak sorába emeli a sört is: a borsodi megyeszékhelyen szeptember 6. és 9. között megrendezik az első és legnagyobb hazai sörfesztivált.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere beharangozó sajtótájékoztatóján kifejtette: a nagyszabású rendezvénysorozatnak Miskolcon a Népkert ad majd otthont.
Mint mondta, nem véletlen, hogy Miskolcon "főszerepet kap" a sör, hiszen a város közelében található az egyik legnagyobb sörgyár, sőt az ország kézműves-sörgyártásának a negyedét is a város jegyzi.
A különleges rendezvénnyel tradíciót szeretnének teremteni – tette hozzá.
Hajdú Péter, a fesztivál egyik szervezője, ötletgazdája kiemelte: rangos eseményre készülnek, és bíznak abban, hogy a látogatói létszám százezres nagyságrendben lesz mérhető.
Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: a "borsodi" megyeszékhelyet már a neve miatt is összekapcsolta a sörrel.
A rendezvényen kétszáz árus, százharminc nagyobb stand és egy kétezer főt befogadni képes sörsátor várja majd az érdeklődőket.
Három színpadon, hazai és nemzetközi fellépők – egyebek mellett Thomas Anders és a Modern Talking, a Boney M, valamint a Mr. President - színesítik majd az első, nemzetközi mércével mérhető sörfesztivál programját, ahol a sör mellett a hagyományos miskolci perec is főszerepet kap sörkorcsolyaként.
Megjegyezte: nem lesz koncerttér, hanem a klasszikus sörfesztiválokra jellemző sörpados megoldást választották, hozzátéve, hogy a sörgyártás valamennyi jeles képviselője, gyártója Miskolcon lesz. Emellett felvették a kapcsolatot Miskolc testvérvárosaival, Kassával és Aschaffenburggal is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során