Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Július 29. 17:30, csütörtök | Belföld

Háromezer induló a Generali Night Run futóversenyen

Háromezer induló a Generali Night Run futóversenyen

Szombaton immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Generali Night Run Budapest elnevezésű futóversenyt, amelyre a szervezők több mint háromezer indulót várnak.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a kivilágított belvárosban zajló eseményen a résztvevők három táv közül választhatnak: a hat és a kilenc kilométeren kívül a félmaratoni táv is teljesíthető. Utóbbi táv egyénileg és váltóban is lefutható. A Generali Night Run történetében először a kicsik is ott lehetnek az esti futáson: a külön indítanak versenyt a 6-8, a 9-11 és a 12-14 éveseknek is.
Az útvonal idén is érinti a Budai Várat, az alsó rakparton áthalad a Lánchíd alatt, a futók megcsodálhatják a kivilágított Parlamentet és a Margit hidat, s az Alagút sem maradhat ki a repertoárból - írta az NVESZ.
A közlemény szerint a koronavírus áldozatául esettek családjainak megsegítésére jótékonysági
futást is rendeznek, a futók a maguk részéről az akcióhoz úgy járulhatnak hozzá, hogy 500 forinttal megemelt nevezési díjat fizetnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.