Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 16. 10:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Használhatatlan út miatt tüntettek két Hevesi községben

Használhatatlan út miatt tüntettek két Hevesi községben

A nehézgépjárművek által tönkretett, mára szinte használhatatlanná vált közút miatt demonstrációt tartottak hétfőn a Heves megyei Pély és Tarnaszentmiklós lakói.

A tüntetés keretében a két településen 20-20 járművel zárták el a fél útpályát reggel 7 és 9 óra között.
Ari Norman Pély független polgármestere az MTI-nek elmondta: mára szinte lehetetlenné vált a közlekedés a kistérségi központ, Heves felé vezető úton, azt követően, hogy a Hanyi-Tiszasülyi árvíztározó építése során az építőanyagokat szállító nehézgépjárművek szinte teljesen használhatatlanná tették az útszakaszt.
A helyzet érzékeltetésére hozzátette, hogy az elmúlt héten még egy nyerges vontató is elakadt az úton és órákra megbénult a forgalom.
Közlése szerint a Vásárhelyi-terv keretében 20 milliárd forint beruházásával megvalósuló víztározót immár három éve építik és folyamatosan a két községbe vezető utat használják a teherautók.
Az út olyannyira tönkrement, hogy a különböző szolgáltatók már jelezték: fontolgatják a szállítások beszüntetését, mert nem győzik a járművek javítását, így például rendszeres élelmiszerszállítmányok nélkül maradhat a két, összesen 2500 lakosú település.
Ebben a helyzetben megkeresték a közútfenntartót, az országgyűlési képviselőjüket, a beruházó Országos Vízügyi Főigazgatóságot, de sehonnan sem kaptak pozitív visszajelzést.
Azt a választ kapták, hogy a víztározó uniós forrásból épül, ami nem használható fel közútfejlesztésre - ismertette a helyzetet a polgármester.
Külön sérelmezik, hogy a megvalósíthatósági tanulmányokban több száz oldalon foglalkoznak azzal, hogyan óvják meg a növény- és állatvilágot, ám a helyben élők közlekedése senkit nem érdekelt - mondta Ari Norman.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során