Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 04. 08:01, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ilyenek a facebookosok

Ilyenek a facebookosok

Nem fáradnak bele a Facebookba azok, akik régóta – 2004-es megalapítása óta – felhasználói a közösségi portálnak.

Nem unnak bele a képek felrakásába, a hétvégi programok egyeztetésébe vagy éppen a véletlen gondolatok továbbításába – állapította meg egy pénteken ismertetett felmérés.

A Pew intézet az Egyesült Államokban elvégzett telefonos felmérés, illetve 2010 novemberétől a portál adatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a Mark Zuckerberg által alapított Facebook a tőzsdére való bevezetés után is hosszabb távon is népszerű maradhat. A tőzsdére vitel előtt az egyik fő aggodalom az úgynevezett Facebook-fáradtság volt, a Pew kutatói szerint az aggodalom azonban vélhetőleg megalapozatlan.

Minél régebben használja valaki a Facebookot, annál gyakrabban nyomja meg a „tetszik” gombot, kommentálja a barátok által feltett tartalmakat, tesz fel meghívókat és tageli (címkézi) a barátait a fényképeken a jelentés szerint. A felmérésből az is kiderül, hogy minél több Facebook-barátja van valakinek, annál aktívabban vesz részt a közösségi háló életében. A Facebook felhasználói átlagosan 156 569 másik felhasználót érhetnek el a barátok barátain keresztül.

A felmérést 2255 amerikai felnőtt telefonos megkérdezésével 2010 novemberében végezték. A válaszadókat megkérdezték a facebookos tevékenységükről, és 269 résztvevőnek a facebookos adatait is áttanulmányozták.

A Facebook saját közlése szerint a közösségi portálnak jelenleg 845 millió felhasználója van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során