Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. December 09. 09:00, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét emelkedik az új fertőzöttek száma Hollandiában

Ismét emelkedik az új fertőzöttek száma Hollandiában

Hollandiában ismét emelkedik a koronavírusos fertőzöttek napi száma, szigorúbb korlátozások várhatók a karácsonyi ünnepek előtt - jelentette be Mark Rutte kormányfő keddi esti sajtótájékoztatóján.

Mivel az azonosított fertőzöttek mellett a kórházi kezelésre és intenzív ápolásra szorulók aránya is nőtt múlt héten ismét, a miniszterelnök kizárta annak a lehetőségét, hogy a háztartások háromnál több vendéget fogadjanak az ünnepek alatt.

Mint mondta, a lakosságnak meg kell hoznia azt az áldozatot, hogy lemond a tágabb családi körben tartandó ünneplésről, a fertőzés terjedésének lassítása érdekében. Rutte továbbá otthon maradásra buzdította az embereket, és felhívta a figyelmet arra, hogy a karácsonyi bevásárlást egyedül végezzék, ügyelve a higiéniai szabályok betartására.

Hugo de Jonge, a holland kormány egészségügyi minisztere azzal biztatta a lakosságot, hogy amennyiben betartják az előírásokat, január közepétől némi lazítás várható, szóba jöhet például a vendéglátóipari egységek "óvatos újranyitása". Közölte azt is, hogy a kormány az enyhítések elrendelése előtt a legnagyobb szigorral ellenőrzött helyi hatásvizsgálatokat fog végezni.

Kedden a holland közegészségügyi intézet az új fertőzöttek számának aggasztó, az előző heti adatokhoz képest 27 százalékos növekedéséről számolt be. A vírus egyre több idősotthonban terjed. A halálos áldozatok száma viszont csökkent, a múlt héten 338 ember lett a járvány áldozata az előző heti 400 után. A Covid-19 betegségben elhalálozottak száma már tízezer felé közelít.

Az országot október közepe óta részlegesen lezárva tartják, a vendéglátóipari egységek bezárása és a társadalmi összejövetelek korlátozása némiképp lassította a vírus terjedését, ám a csökkenés üteme az utóbbi két hétben megtorpant.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez