Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 30. 11:23, hétfő | Helyi
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Új út Mágocs és Alsómocsolád között

Új út Mágocs és Alsómocsolád között

Jövő májusra tervezik a felújított szakasz átadását.

Egy 7,2 km. hosszú útszakaszt újítanak fel a közeljövben a65174 jelű bekötőúton.A tervezés során az útszakaszon burkolat- és padkafelújítást határoztak meg, helyenkénti útszélesítést, a buszmegállóhelyek átépítését tervezték, valamint korszerűsítik az útpálya víztelenítését, a vízelvezetést is. Az alsómocsoládi belterületi szakaszon forgalomcsillapító sziget létesítését, csomóponti rendezést terveztek.

Közvetlenül érintettek a projektben szereplő utak menti települések lakói, akik mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat. Közvetve érintettek az utakon áthaladó közlekedők. A várakozások szerint azonban az útfelújítás hatására, a jobb megközelíthetőség miatt hosszú távon az egyébként is festői települések vonzóbbá válnak az ott lakók, a turisták és a vállalkozások számára, ezáltal csökken az elvándorlás, stabilizálódik a lakosság száma, valamint csökkenhet a magas munkanélküliség is.Mágocson jelenleg 2483,Alsómocsoládon pedig 349 fő él.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak