Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Április 03. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Újra magyar alma kerül az orosz boltokba

Újra magyar alma kerül az orosz boltokba

Négy évre szóló, 10 millió eurós megállapodást kötött Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az orosz Magnit áruházlánccal: az cég ezentúl Magyarországról is vásárol friss zöldséget és gyümölcsöt.

Fazekas a Prodexpo nemzetközi élelmiszeripari vásáron egyezett meg az 5000 üzletet s 15 logisztikai központot üzemeltető Magnit áruházlánc import igazgatójával: a keretszerződés 4 évre szól, ennek alapján a Magnit 10 millió euró értékben vesz friss magyar zöldséget és gyümölcsöt.

Első lépésként 2000 tonna alma Oroszországba szállításáról írtak alá megállapodást. Az első kamion alma elhagyta Magyarországot. Ezt követően hetente 16 kamionnyi zalai és szabolcsi alma szállítmányt fogad az orosz áruházlánc. A minisztérium kezdeményezésére és támogatásával kötött megállapodás több száz termelő piacra jutását segíti – tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).