Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 17. 06:00, kedd | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Kalapot a fejre!

Kalapot a fejre!

Dacára a nagy kánikulának, évről-évre egyre kevesebb ember fején látni kalapot. Pedig nem mindegy, hogy fejünket védi-e valami a szúró napsütés ellen, amikor az utcára kell menni, gyakran akár a „tiltott” órákban is.

Létezik persze kalapdivat, és mindig van a tinédzser társaságban egy-két vagány, aki a fejére mer húzni egy karimás fejfedőt, általában azonban ezt sem a káros hatások ellen teszik, hanem egy partikelléknek látják a kalapot a sok közül.

Nyilván sok érv (vagy inkább kifogás?) szól a kalap ellen, ezeket nem is kell keresni, hiszen lépten-nyomon halljuk őket. Egyrészt az emberek többsége meg van róla győződve, hogy neki semmiféle kalap nem áll jól. Vannak, akiknek a fejük mérete tér el a megszokottól, és ezért kellemetlen számukra a kalapvásárlás. Másokat zavar, hogy a melegben egy rosszul megválasztott fejfedő még tovább melegíti egyébként is felforrt agyvizüket. Mi a megoldás? Kitartóan kell keresni a megfelelő darabot, és meg kell látogatni a szakboltokat, azaz a kalapszalonokat is! Aki elég bátor, hogy ezt megtegye, meg fog lepődni, mert a fejfedők többségének ára nem haladja meg a hagyományos butik, vagy akár egy kínai árait. Igen, lehet jó kalapot kapni már akár 3000 forintért is. A kalapszalonban még az is nagy előny, hogy több méretet tartanak egy típusból, nem úgy, mint az egyszerű ruhaboltokban, ahol úgy képzelik, hogy az embereknek egyforma a fejük.

Férfiak gyönyörű panamakalapokban gyönyörködhetnek (ez viszont drágább műfaj), öltözhetnek cowboynak, vagy hordhatnak mexikói jellegű fejfedőt, nem is beszélve az extrém, szalmából font kis golfsapkákról. Nők számára a választék szinte végtelen, nem csak a formák, a színek területén is. Szakértők idén a keskeny karimájú hetyke kis kalapokat ajánlják azoknak, akik bizonytalanok abban, mit is szeretnének – bármilyen nemben. Ezek ugyanis állítólag mindenkinek jól állnak, és nagyon divatosak is. Érdemes betérni egy kalapszalonba és felpróbálni egyet-kettőt!

Címkék: divat, kánikula, kalap, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.