Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 10. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Késés miatt kártérítést fizethet a MÁV

Késés miatt kártérítést fizethet a MÁV

A MÁV-START Zrt. új üzletszabályzata szerint több joguk lesz az utasoknak.

Így bizonyos feltételek teljesülése mellett az utasok már a célállomáson visszakaphatják az átalány-kártérítést, bővítik a fogyatékkal élők jogait, és több más rendelkezés módosít a jogi lehetőségeken.

A késett vonattal utazók jogait kedvezően érinti, hogy a pót és/vagy helyjegy megfizetésével igénybe vehető vonatok késése miatt járó átalány-kártérítés bizonyos feltételek teljesülése esetén már az utas célállomásán kifizethetővé válik - értesült az origo.

A MÁV-START Zrt. pénztárosa a központi adatbázisból kapja meg az utas vonatának adatait és a kártérítésre vonatkozó engedélyt. Az átalány-kártérítés történet kupon formájában vagy az utas kérésére készpénzben. Amennyiben az utast a jegyvásárlás előtt tájékoztatták a késésről, akkor kártérítésre nem jogosult.

Ha az utas a vonat késése, kimaradása miatt olyan csatlakozó vonatot mulaszt el, melyre érvényes menetjeggyel rendelkezik, és utazását folytatni kívánja, több lehetőséget választhat. Így kérheti az elmulasztott vonatra érvényes pót- és helyjegye, pótjegye, helyjegye díjának levonás nélküli visszatérítését, vagy a jegy kicserélését a következő alkalmas vonatra, mégpedig többlet díj fizetése nélkül.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: máv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére