Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Október 02. 17:48, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Kifosztotta és hagyta meghalni kerekesszékes lakótársát egy pár

Kifosztotta és hagyta meghalni kerekesszékes lakótársát egy pár

Elrendelte a budakörnyéki bíróság egy férfi és egy nő letartóztatását, akik éveken át elvették és felélték idős kerekesszékes lakótársuk nyugdíját, majd amikor az rosszul lett, nem hívtak orvost és hagyták meghalni

- tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-t. A rendőrség a párt és harmadik társukat - aki ismeretlen helyen tartózkodik - nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A közlemény szerint a bűncselekmény idején 69 éves sértett mindkét lábát korábban amputálták, a férfi tolószékkel közlekedett, a családjával összeveszett, alkoholista volt. Ugyanabban az albérletben lakott 2006-ban, mint az elsőrendű gyanúsított, ott ismerkedtek meg egymással.

Ezt követően a vádlott, majd későbbi élettársa albérletről albérletre hurcolták a férfit. Étellel ugyan ellátták, de ezen felül nem gondoskodtak róla.

A férfi többször rosszul lett, kórházba és hajléktalanszállóra került, ám a gyanúsítottak, miután megfélemlítették, minden alkalommal kihozták az intézményekből és továbbra is fosztogatták a bankkártyáját. Előfordult, hogy a sértett szociális munkások segítségével letiltatta a kártyát, ám a gyanúsítottak újat csináltattak vele - ismertette a törvényszék.

A férfit 2017 októberében a gyanúsítottak magukkal vitték a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei átmeneti szállása lábadozórészlegéről, majd miután újra lenullázták a bankkártyáját, a Pest megyei Szentmártonkátára utaztak vele.

A következő négy napban a sértett alig evett, fájlalta a gyomrát, alig tudott beszélni, de orvost nem hívtak hozzá. Október 28-án este az egyik gyanúsított észrevette, hogy a férfi zihálva lélegzik, ám ekkor sem hívtak orvost. A sértett aznap este meghalt, holttestét a gyanúsítottak a kerekesszékkel együtt kivitték az erdőbe, ott találtak rá.

A nyomozás adatai szerint a férfi nem halt volna meg, ha orvosi segítséget kapott volna - tartalmazza a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során