Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2016. Március 18. 07:48, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Magyar fejlesztésű világító virágok is lesznek az idei Gardenexpón

Magyar fejlesztésű világító virágok is lesznek az idei Gardenexpón

A magyar fejlesztésű, zöld és kék fénnyel világító virágok is bemutatkoznak március 18. és 20. között a Budapest Sportarénában rendezett jubileumi Gardenexpón és társrendezvényén, az Orchidea ünnepen.

Egy magyar csoportnak sikerült kikísérleteznie egy teljes mértékben növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre ártalmatlan Flavatar elnevezésű kezelést, amelynek alkalmazása után a növények világítani kezdenek a sötétben. A jelenséget a márciusi rendezvényen a csoport egy fedett kertben, 500 különböző virágon és örökzöldön mutatja be - közölték az esemény szervezői.

Az expo kísérőrendezvényeként szervezett Orchidea ünnepen több mint 3000 virágzó orchideát láthat a közönség, de megjelennek majd az olasz és holland nemesítők különlegességei is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.

2024. Június 01. 08:25, szombat | Belföld

Nagy István: jelentős az érdeklődés a termelői piacok létrehozására indított pályázat iránt

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten