Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Szeptember 20. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: ujasz.hu

Megelőzhető lett volna az egy évvel ezelőtti gyilkosság, ha nem bújnak el a rendőrök?

Megelőzhető lett volna az egy évvel ezelőtti gyilkosság, ha nem bújnak el a rendőrök?

Túlélhette volna Sz. Ivett pécsi ügyvédnő a gyilkosságot, ha a helyszínre érkező rendőrök lelövik a támadót. Ők azonban megijedtek, és gyakorlatilag saját kocsijukból nézték végig az emberölést.

A Pécsi Sörfőzde volt logisztikai igazgatója volt barátnőjét és annak barátját gyilkolta meg féltékenységből tavaly szeptemberben. A bírósági tárgyaláson a férfi nem ismerte el bűnösségét.

A két rendőr végignézte, ahogy a B. Sándor (45) egy sportlövő pisztollyal kivégzi volt barátnőjét a baranyai Romonyán, a nő családi házának udvarán. A rendőröknél töltött fegyver volt, amit annak ellenére sem használtak, hogy a gyilkos rájuk fogta a fegyvert, inkább fedezéket keresve beugrottak az autójukba. A férfi is beszámol arról, hogy a rendőrök ott állnak a kapu előtt, és csak akkor szólnak hozzá, amikor lelőtte a nőt.

A gyilkos logisztikai igazgató azt állította a bíróságon, hogy nem akart gyilkolni, csak szerencsétlen baleset miatt lőtte le barátnőjét, Sz. Ivett (37) pécsi ügyvédnőt. B. Sándor azt mondta, hogy megbotlott és ezért lőtte nyakon és mellen a nőt, aki már egy láblövés után kimenekült az udvarra. A nő új barátjával, W. Ferencel (36) pedig hirtelen felindulásból végzett, mert nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazta.

A rendőrég által kihallgatott tanuk szerint a logisztikai igazgató agresszív ember volt, korábban is többször fenyegetőzött. „Lelőlek, mint egy kutyát!” – ezt egy dolgozónak mondta a Pécsi Sörfőzdében. Első feleségét is megfenyegette, hogy bemegy a munkahelyére és mindenkit kivégez. Baráti társaságban pedig egyszer büszkén azt mondta: „Legszívesebben lelőnék minden buzit”. Barátnője valószínűleg nem vette komolyan a fenyegetőzéseket, pár nappal korábban azt mondta neki: „Betárazom a fegyverem, és lelőlek, b****meg”.

A székelyföldi születésű, román állampolgárságú B. Sándor a vád szerint előre kitervelte a gyilkosságot. A férfi egy maroklőfegyverrel, egy amerikai harci késsel és százötven lőszerrel indult a nő házához, ahol átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó üvegét és a kulcsot elfordítva bejutott a lakásba, ahol rövid szóváltás után vérengzésbe kezdett. B. Sándor saját maga is hívta a rendőrség ügyeletét, hogy feladja magát. Azt mondta, hogy öngyilkos lesz. Az ügyeletnek negyven percébe telt, hogy lebeszélje öngyilkossági szándékáról, így a férfi megadta magát a kommandósoknak.

B. Sándor nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, 2004-ben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság gazdasági bűncselekmények miatt. A tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.