Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Szeptember 14. 12:31, péntek | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Mindent a közönségért: kirobbanó formában a Pannon Filharmonikusok, és még a buszozókra is gondoltak

Mindent a közönségért: kirobbanó formában a Pannon Filharmonikusok, és még a buszozókra is gondoltak

Csütörtökön káprázatos koncerttel kezdték az Évadot a Pannon Filharmonikusok. Az esti vihar dacára telt ház előtt játszott a zenekar, Kocsis Zoltán közreműködésével és Bogányi Tibor vezényletével.

Különleges módon indult az idei idény. Gyöngyössi Levente Pécsi Nyitány című műve most debütált a közönség előtt, nagy sikerrel.

Bartók megszólaltatásában maga Kocsis Zoltán is segédkezett a Kodály Központ híres zongorájával, a hallgatóság legnagyobb örömére. A borzongató és felemelő futamok mindenkire nagy hatással voltak.

A tartalmas előadást Dohnányi zárta le, ami remek választásnak bizonyult. A darab lehetőséget adott a zenészeknek a kibontakozásra, rövid ideig a vonósszekció vezetője is megörvendeztette egy jól sikerült szólóval a közönséget.

Idén is átadták a tavalyi év zenészének járó díjat. A zenekar tagjai a fúvósszekció vezetőjét választották érdemesnek a kitüntetésre. Kisorsolták azt a személyt is, aki a közönség soraiból ingyen vehet részt a zenekar zágrábi vedégkoncertjén.

A koncertek időpontja az ősi hagyományokat felrúgva 19:00-ra került, mivel a hányattatott sorsú városi tömegközlekedés nem volt partner a busszal járó komolyzenekedvelők hazajuttatásában. A zenekar vezetése ezzel azt a tavalyi idényben fellépő problémát szerette volna kiküszöbölni, hogy a közönség egy jelentős része az előadások vége előtt volt kénytelen távozni, hogy elérje az utolsó buszt. És hiába: ez a környék még mindig nem arról híres, hogy szívesen sétálgatna itt éjszakánként az ember... Hát még olyan viharban, mint tegnap este!

Kapcsolódó cikkünk: Már a Pannon Filharmonikusok is nemzeti

Nézzen bele Ön is a Pannon Filharmonikusok idei műsorába: www.pfz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: