Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 26. 11:33, csütörtök | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Napozási kisokos

Napozási kisokos

Jó érzés tavasszal végre a meleg napsugarak simogatását érezni bőrünkön, a biztonságos napozás legfontosabb törvényeit azonban szem előtt kell tartani, ha nem akarjuk, hogy a sütkérezés egészségünk rovására menjen.

1. Fokozatosan szoktassuk bőrünket a naphoz! Az első néhány alkalommal legyünk óvatosak, különben hamar csúnya gyulladások jelenhetnek meg a bőrünkön.

2. Ismerjük meg a bőrtípusunkat! A más-más típushoz tartozó bőr másfajta gondviselést igényel. Ha szakember segítségével tájékozódtunk, könnyebben tudunk olyan terméket találni, ami kimondottan a mi bőrünknek felel meg. A drogériákban a világos bőrűek, gyermekek, sportolók, allergiások is megfelelő védelemmel szerelkezhetnek fel.

3. Sütkérezéseinkhez a reggeli és az esti napsütéses órákat válasszuk, mert így kímélhetjük meg magunkat a káros sugárzásoktól.

4. Ha sportolunk a napon, figyeljünk oda rá, hogy a veríték leoldhatja bőrünkről a fényvédőkrémet! Ha nagyon megizzadnánk, pótoljuk újra a krémet a testünkön.

5. Kevesen tudják, de a hó, a jég, a homok, a beton és a vízfelület növelik az UV sugárzást. Ha ilyen helyen tartózkodunk, még fokozottabban kell ügyelnünk bőrünk védelmére!

6. Akik önbarnító krémet használnak, jobb, ha tudják, hogy bár az így „lebarnult” bőr is kellemes látványt nyújthat, az UV sugarak elől azonban nem nyújt semmiféle védelmet.

7. Bizonyos gyógyszerek esetén egyáltalán nem szabad a napon tartózkodni – ez alatt főként azok a szerek értendők, amelyek fényérzékenységet kiváltó összetevőt tartalmaznak. Ha ezzel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, mindenképpen tanácsos megkérdezni az orvosunkat.

8. A hólyagos leégés nem gyerekjáték, ha az óvintézkedések ellenére is megesne velünk, mindenképpen forduljunk orvoshoz! Az ilyen sérüléseket nem tanácsos házi praktikákkal „orvosolni”.

9. Ne feledkezzünk el a hajunkról sem, amelyik szintén nem szereti, ha ki van téve a tűző nap káros hatásainak! Védjük kalappal vagy más fejfedővel a sugarak ellen, és időnként kényeztessük ápoló hajpakolással!

Címkék: nap, napozás, nyár, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.