Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 29. 10:49, péntek | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Nyáron illemtan? Na ne!

Nyáron illemtan? Na ne!

Létezik olyan tábor, ahonnan a gyerkőc nem vademberként érkezik haza? Igen! Persze lehet, hogy elsőre kicsit bizarrul hangzik: az illemtan tábor. Mit követtek el azok a gyerekek, akiket még nyáron is ilyesmivel gyötörnek?

Jó kérdés, leginkább semmit, viszont a szüleik tudják, hogy a kicsiknek az életben még nagy szükségük lesz arra, hogy a társasági viselkedés általánosan elfogadott szabályaival tisztában legyenek. A jól nevelt emberek ugyanis mindenhol jobban tudnak érvényesülni! Ebben pedig még nincsen semmi törtetés, hiszen köztudott tény, hogy a munkaerőpiacon a jó állásokért mindenhol nagy verseny van. Tehát nem lehet elég korán elkezdeni viselkedést tanulni! Arról nem is beszélve, hogy a társválasztásban is behozhatatlan előnyre tesz szert az, aki kifogástalan modorával is benyomást tud gyakorolni.

És hogyan is zajlik egy ilyen illemtan tábor? A Zöld – Híd Alapítvány napközis tábora Pécsen az Öko-kuckóban várja a viselkedéskultúra iránt érdeklődő kicsiket egy héten át minden délelőtt és délután. A témák, amelyekre a tábor során kitérnek: kapcsolatfelvétel; étkezés, vendégség; öltözködés; nyilvánosság előtt; közlekedés; utazás, más kultúrák; anyanyelvünk; egészség; zöld viselkedéskultúra. Délelőttönként interaktív illemtan foglalkozások lesznek, délutánonként pedig kirándulás; múzeumlátogatás; kézműves foglalkozás; táncbemutató, tánctanulás. Jelentkezni július 23-áig lehet. Tudjon meg többet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.