Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 09. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MNO

Ősszel jön a hálózatról tölthető Mercedes S osztály

Ősszel jön a hálózatról tölthető Mercedes S osztály

A legfrissebb információink szerint már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatkozhat az új Mercedes S osztály hálózatról tölthető hibrid verziója. Az újdonság ráadásul nem kisebb célokat tűz ki maga elé, mint műfajban vezető helyen szereplő Panamera S E-Hybrid térdre kényszerítése.

De mit is fog tudni, hogy a gyári ciklus szerinti 3,1 liter/100 km-es fogyasztású Porschénél is takarékosabb legyen? Egyelőre még csak homályos részletek körvonalazódtak ezzel kapcsolatban, de annyi biztos, hogy V6-os benzinmotort találunk majd benne a tekintélyes teljesítményű elektromos hajtásláncon felül. A csomagtartó mérete az akkumulátorcsomag miatt kisebb lesz, de így is szinte makulátlan használhatóságot ígérnek.

Innentől kezdve két utat járhat a Mercedes–Benz. Egyrészről a hajtáslánc hatékonyságát csiszolhatják, amelyre a 3,5 literes motor lenne jobb megoldás az új, háromliteres, turbós benzinessel ellentétben, ami 306 ellenében 333 lóerős teljesítményével hiába éri el a Panamera teljesítményét, 7 deciliterrel többet is fogyaszt szívó alternatívájánál. Igaz, egy hajszállal még így is takarékosabb, mint az Audi-féle kompresszoros V6. Ám, ha így jár el a gyártó, a hajtáslánc összteljesítménye lenne szerényebb a Porschénél vagy mondjuk a Lexus LS600h-nál. Emiatt – valamint az 500-as hibrid elnevezés okán is – valószínűbb az egyébként is újabb, feltöltött erőforrás használata. Ekkor pedig az elektromos hatótáv fokozásával lehet fogyasztásban lejjebb menni (legalábbis teljes feltöltéssel, a ciklus adatainak megfelelően), ennek megfelelően pedig közel 40 kilométeres károsanyag-kibocsátás nélküli autózásra számíthatunk. Legyen bárhogy is, az előzetes források 3 l/100 km-es adatot emlegetnek, vagyis a differencia valóban csak hajszálnyi lesz.

Címkék: Hybrid, mercedes, S osztály

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;