Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 05. 11:52, kedd | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Ricinus: még a hajnak is jó!

Ricinus: még a hajnak is jó!

Sokan küszködnek lassan növő, töredezett, kezelhetetlen hajjal, vagy egyenesen hajhullással. A kozmetikai boltok több polcot betöltő választékkal várják a hajkoronájuk miatt aggódó hölgyeket.

A gyakran nem tudják eldönteni, melyik terméket válasszák, hiszen külön sampont találnak festett, töredezett, igénybe vett, lelapuló, korpás, száraz hajra – ők viszont lehet, hogy egyszerre több problémával is küzdenek ezek közül! Univerzális csodaszert sajnos ritkán lelünk a boltokban, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem is létezik. Sőt! A jó hír az, hogy nem csak maga a csodaszer elérhető, hanem még az ára is, ugyanis párszáz forintért beszerezhetjük bármelyik patikában. A neve sokaknak máshonnan ismerős: ricinus. Ajánlják hajhullás kezelésére, hajnövesztésre és sérült haj regenerálására is.

A csodaszert ezúttal külsőleg kell alkalmazni, különben meglehetősen más hatást érnénk el, mint amire számítunk... Az olajat hajmosás után, még vizes állapotban ajánlatos felvinni a hajra. Nem kell mást tenni, mint a tenyérbe önteni egy keveset az olajból, és azt szétoszlatni a hajon. Figyeljünk az egyenletes eloszlásra! Ezután húzzunk zuhanysapkát a fejünkre, majd erre kerül a törölköző turbán, és bizony, bármilyen kínos is, néhány órát el kell tölteni ebben az állapotban. Ajánlatos ezért olyankorra időzíteni a ricinus pakolást, amikor nem várunk fontos vendéget és nem kell mennünk sehová. A nagyon igénybevett hajon jó, ha egész éjszakára fent hagyjuk, persze ebben az esetben a turbántól eltekinthetünk. Miután elegendő időt volt a pakolás a hajunkon, le kell mosni. A ricinusolaj elég makacs, így előfordulhat, hogy akár háromszor is meg kell ismételnünk a samponozást és öblítést.

Maga a növény a Földközi-tenger partjáról származik és örökzöld. Mivel a a kutyatejfélék családjába tartozik, nem meglepő, hogy mérgező anyagok is vannak benne, a hideg préseléskor ezek azonban nem kerülnek bele az olajba, amit a növény magjából nyernek ki. A kész termék ricinolsavat, olajsavat, linolsavat, palmitinsavat és sztearinsavat tartalmaz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.