Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Június 05. 11:52, kedd | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Ricinus: még a hajnak is jó!

Ricinus: még a hajnak is jó!

Sokan küszködnek lassan növő, töredezett, kezelhetetlen hajjal, vagy egyenesen hajhullással. A kozmetikai boltok több polcot betöltő választékkal várják a hajkoronájuk miatt aggódó hölgyeket.

A gyakran nem tudják eldönteni, melyik terméket válasszák, hiszen külön sampont találnak festett, töredezett, igénybe vett, lelapuló, korpás, száraz hajra – ők viszont lehet, hogy egyszerre több problémával is küzdenek ezek közül! Univerzális csodaszert sajnos ritkán lelünk a boltokban, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem is létezik. Sőt! A jó hír az, hogy nem csak maga a csodaszer elérhető, hanem még az ára is, ugyanis párszáz forintért beszerezhetjük bármelyik patikában. A neve sokaknak máshonnan ismerős: ricinus. Ajánlják hajhullás kezelésére, hajnövesztésre és sérült haj regenerálására is.

A csodaszert ezúttal külsőleg kell alkalmazni, különben meglehetősen más hatást érnénk el, mint amire számítunk... Az olajat hajmosás után, még vizes állapotban ajánlatos felvinni a hajra. Nem kell mást tenni, mint a tenyérbe önteni egy keveset az olajból, és azt szétoszlatni a hajon. Figyeljünk az egyenletes eloszlásra! Ezután húzzunk zuhanysapkát a fejünkre, majd erre kerül a törölköző turbán, és bizony, bármilyen kínos is, néhány órát el kell tölteni ebben az állapotban. Ajánlatos ezért olyankorra időzíteni a ricinus pakolást, amikor nem várunk fontos vendéget és nem kell mennünk sehová. A nagyon igénybevett hajon jó, ha egész éjszakára fent hagyjuk, persze ebben az esetben a turbántól eltekinthetünk. Miután elegendő időt volt a pakolás a hajunkon, le kell mosni. A ricinusolaj elég makacs, így előfordulhat, hogy akár háromszor is meg kell ismételnünk a samponozást és öblítést.

Maga a növény a Földközi-tenger partjáról származik és örökzöld. Mivel a a kutyatejfélék családjába tartozik, nem meglepő, hogy mérgező anyagok is vannak benne, a hideg préseléskor ezek azonban nem kerülnek bele az olajba, amit a növény magjából nyernek ki. A kész termék ricinolsavat, olajsavat, linolsavat, palmitinsavat és sztearinsavat tartalmaz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Június 06. 15:30, kedd | Sport

Túl a második gokart OB-n

A DD2 Masters kategóriában indult Nagy Matyi, az RMC Hungary második OB futamán a Dakar Ringen.

2023. Június 06. 15:22, kedd | Sport

Újra a TOP10-ben Kovács Bálint az IDM második versenyhétvégéjén

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint tovább folytatta a menetelését az IDM 2023-as idényének második versenyhétvégéjén.

2023. Június 06. 14:39, kedd | Életmód

Íme a világ leghosszabb nyelvű kutyája

Egy hároméves labrador-németjuhász-keverék büszkélkedhet a leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya címével a Guinness rekordok könyvének friss bejegyzése szerint.