Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Július 12. 01:00, csütörtök | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Sikkes leszel vagy vicces?

Sikkes leszel vagy vicces?

Egy rosszul megválasztott napszemüveggel mindent elronthatsz, akár egész nyáron ufónak nézhetnek!

Egy jól megválasztott napszemüveg fényévekkel divatosabbakká, elegánsabbá, sikkesebbé tudja tenni a nőket. Ha azonban bakot lőnek az üzletben a szemüveg kiválasztásakor, könnyen sokkolhatják is környezetüket: előfordulhat, hogy egész nyáron ufónak fogják nézni őket, vagy egyszerűen csak mindenki azt kérdezi majd, hogy a nagymama holmija között találték-e ezt a különleges darabot? Éppen ezért jó, ha szemmel tartjuk az aktuális napszemüveg trendeket, és közben arról sem feledkezünk meg, milyenek is azok az anatómiai sajátosságaink, amelyeken nem tudunk változtatni, viszont legnagyobb mértékben ezek határozzák meg, hogy jól fog-e állni nekünk egy napszemüveg, vagy sem.

Az alapszabály az, hogy a napszemüveg alakja legyen más, mint az arcunké. Kerek archoz kerek keretet soha ne válasszunk, és szögletes arcúak is kerüljék a szögletes keretet! A szemüveg és a napszemüveg ugyanis remek eszköz arra, hogy arcunk aránytalanságait orvosoljuk, kendőzzük. A méretre azonban ez nem vonatkozik: akiknek kisebb az arcuk, azok a kisebb keretekhez ragaszkodjanak, a nagyobbak közül pedig csak a nagyobb arccal rendelkezők válogassanak.

A több éve divatos pilóta napszemüveg aszimetrikus formája és vékony kerete miatt a kerek arcúaknak állhat jól. A tavaly felbukkant, és kissé extrém „cicás” darabokkal könnyen mellélőhetünk: csak akkor kockáztassuk meg, ha arcunk hosszúkás és ovális. Szögletes, széles arcon tragikus hatást kelthet. A klasszikus kör alakú napszemüveg ellenben épp hozzájuk, a szögletesebbekhez illik majd igazán. A magasra nyúló lencséjű, vagy vastag, mintás kerettel díszített napszemüvegek azoknak jó választás, akiknek a homlokuk hosszú. Az alacsony homlokúak jobb, ha arcuk alsó részére irányítják a figyelmet, például egy színátmenetes lencsével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.