Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 24. 11:36, csütörtök | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Szedd a szemetet Baranyában is!

Szedd a szemetet Baranyában is!

Június 2-án, szombaton újra vár mindenkit a TeSzedd!, Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciója.

A TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom keretein belül tavaly 160 ezer önkéntes 1000 helyszínen több ezer tonna hulladékot gyűjtött össze. Komlón a Petőfi téri rózsaágyásokat, padokat és korlátokat tették rendbe a hulladékgyűjtésre vállalkozók. Idén a rendezvényként a DÖKE (Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete) kerékpáros túrát rendez a városban és környékén, hogy felmérjék, hol helyezték el a legtöbb illegálisan lerakott hulladékot, majd azon az útvonalon mennek végig a takarítóbrigáddal, amelyet a legszemetesebbnek találtak. A munkát elsősorban maga a komlói lakosság végzi a helyi civil szervezetek segítségével, így az emberek valóban magukért, a családjukért és környezetükért dolgoznak. A városgondnokság különféle segédeszközökkel támogatja az akciót.
Az akciót finanszírozó Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője. Vámosi Oszkár elmondta: egyetlen nap alatt nem lehet Magyarországot kitakarítani, ezért fontos, hogy arra is ügyeljünk, hogy soha ne hagyjunk szemetet magunk után az utcán, a köztereken. Szerencsére azonban az önkéntes szemétszedésnek szemléletformáló ereje is van: aki egyszer már arra áldozta egy szabadnapját, hogy mások után takarítson, az a jövőben is sokkal jobban fog ügyelni a tisztaságra maga körül.
Az országos hulladékgyűjtő akcióban mindenki részt vehet, aki 2012. május 7. és 30. között egyénileg vagy csoportként regisztrál a www.teszedd.hu weboldalon, és személyesen megjelenik az akció napján a számára kijelölt, hozzá legközelebb eső gyűjtési ponton. A sikeres regisztrációról azonnal, a gyűjtési pontról május 30-a után értesítik a jelentkezőket a regisztráció során megadott elérhetőségeken (e-mail cím, telefon).
Országszerte párhuzamosan, június 2-án reggel 8 és este 6 óra között folynak majd a hulladékgyűjtő programok. A közszolgálati média 4 televízió- és 2 rádiócsatornája már a kedd esti híradóval kezdődően országszerte beszámol a TeSzedd! eseményeiről, és június 2-án este 90 perces összefoglalót ad az egész napos programról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.