Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 09. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szerdáig lehet módosítani az egyetemi jelentkezéseken

Szerdáig lehet módosítani az egyetemi jelentkezéseken

Július 10-ig van lehetőségük a jelentkezőknek, hogy pótolják hiányzó dokumentumaikat, adatmódosításokat végezzenek, illetve egyetlen alkalommal módosítsanak jelentkezési sorrendjükön az e-felvételiben. A rendszert azok is használhatják, akik jelentkezésüket papíron adták be. A ponthatárokat várhatóan július 24-én este tudhatják meg a felvételizők.

A hiányzó dokumentumok pótlása

Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni az e-felvételiben, a dokumentumnak jól olvashatónak kell lennie, illetve tartalmaznia kell a jelentkező nevét.

Megváltozott adatok

A dokumentumpótlás mellett szintén július 10. az adatmódosítás határideje a felvételiben. A módosítás is elvégezhető a rendszerben, például, ha valamilyen adat a jelentkezési határidőt követően megváltozott.

Sorrendváltoztatás

Az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésre jelentkezők legkésőbb 2013. július 10-ig módosíthatják egyelten alkalommal a jelentkezési sorrendjüket az e-felvételiben. Ilyen esetben a jelentkezéskor megadott szakokat lehet előrébb vagy hátrébb sorolni a listában, új képzést viszont már nem lehet megjelölni.

Sorrendet módosítani akkor érdemes, ha nem azok a szakok szerepelnek a lista első helyein, ahová leginkább be szeretne kerülni a jelentkező, vagy ha az állami ösztöndíjas képzési forma hátrébb szerepel, mint az önköltséges. Ugyanis minden jelentkező a listában szereplő első olyan helyre nyerhet csak felvételt, ahol eléri a meghatározott ponthatárt. Ha ez egy önköltséges képzés, a sorrendben utána következő állami ösztöndíjas helyre akkor sem vehetik fel a jelentkezőt, ha pontszáma egyébként elegendő lenne hozzá.
A szeptemberben induló képzések ponthatárait várhatóan július 24-én este hirdetik ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során