Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 21. 10:57, hétfő | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Színház az egész világ, de főleg Pécs! - POSzt, első nap

Színház az egész világ, de főleg Pécs! - POSzt, első nap

Már nincs egészen három hét az egész várost felforgató színházi találkozó kezdetéig. Nézzük csak, mi is vár ránk június 7-étől?

A 2012-es POSzT egy zenés felvonulással veszi kezdetét: az 50 éves Bóbita Bábszínház és a Pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar zeneszóval kísérve veszi majd birtokba a Színház teret, ahol a helyi és országos hatalom képviseletében 
a fesztivált köszönti Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
 és az Emberi Erőforrások Minisztériuma
. A POSzT-ot Cserhalmi György Kossuth díjas színész fogja megnyitni, aki egyben a fesztivál díszvendége is.

Már a megnyitó estéjén olyan örök klasszikusok szórakoztatják a nagyérdeműt, mint az Értelem és érzelem, amelnyek ezúttal egy igazán rendhagyó, "filmszerű" változata kerül a pécsi Nagyszínház színpadára.

Ugyanezen a naponk, tehát június 7-e csütörtökön megnyitja a kapuit a Király u. 9. is, ami évtizedeken keresztül adott otthont a Kilenc Király Gyermekkönyvtárnak. Az intézmény felújítva, Belvárosi Könyvtár elnevezéssel újra várja könyvszerető látogatóit. A POSzT alatt a könyvtár és terei naponta „király” programokkal várják a látogatókat. A Király utca 9. környékének hangulata a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter és a Flaszter Társulat meglepetés-akciói nyomán időnként átalakul majd.

A Kamaraszínházban a Koccanás című előadást lehet megtekinteni, a Széchenyi téren pedig a Magyar Teátrum Sátornál lehet egy izgalmas estét eltölteni, Balázs Csongor zenéjét hallgatva és a fényjátékban gyönyörködve.

És mindez még csak az első nap!

Címkék: pécs, POSZT, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.