Hírek
2011. Augusztus 23. 07:17, kedd |
Belföld
Forrás: PReport
Több egészséges pékáru kerülhet a polcokra - terjeszkedik a magyar tulajdonú PrímaPék Finompékáru Kft.
A közel 500 milliós beruházásból épülő sütőüzem új munkahelyeket teremt a fővárosban és Budakalászon.
A mai nappal már a belső munkálatokat kezdi meg a kivitelező az Omszki-tó mellett épülő 4000 m2-es ingatlanon, amit várhatóan októberben adnak át. Ezzel újabb magyar sikersztori van kibontakozóban, mivel az egészséges pékáruk gyártását célul tűző PrímaPék FinompékáruKft. az új üzem nagyobb kapacitásának köszönhetően új üzletek nyitásával hosszabb távon is munkahelyeket teremthet a Közép-magyarországi régióban.
A teljesen hazai tulajdonú PrímaPék FinompékáruKft. hagyományos alapanyagokból készülő termékei annyira sikeresek, hogy a cég eljutott addig a pontig, amikor már nem tudott eleget gyártani belőlük, ráadásul termékeiket a főváros különböző pontjain készítették. „A cég növekedése így most új lendületet kap, mivel mindent egy helyen, nagyobb mennyiségben készíthet, a hagyományos kovászos parasztkenyértől a kakaós csigáig” – mondta a beruházásról Tóth János, a Príma Pék FinompékáruKft. cégvezetője. A 100 millió forintos uniós támogatással épülő új üzemnek köszönhetően a vállalkozás komoly üzleti növekedésbe kezdhet. A beruházás nemcsak mintegy 30-40 új munkahelyet hoz létre a Príma Péknél, de az árbevétel jelentős emelkedését is várják tőle. Az új sütőüzem a XXI. század technológiáját képviseli: a PrímaPék hagyományos receptjeivel, egészséges hozzávalókkal, de a legmodernebb német olasz és magyar gépekkel, berendezésekkel fog termelni. A létesítményt Fritsch tésztakészítő gyártósorral, MIWE kemencével és Real Forni gőzcsöves kemencével látják el, és az MBT silórendszerét használják a liszt tárolására.
A jövőre 20 éves Príma Pék Kft az első hazai pék-üzlethálózat volt a 90-es években. A vállalat 100%-os magyar tulajdonbanvan: a tulajdonosok és a pékmesterek komoly elhivatottsággal állnak a saját fejlesztésű, titkos receptek folyamatos tökéletesítéséhez, a hagyományos megoldások, egészséges alapanyagok használatához. Így a cégnél olyan süteményeket, kenyereket sütnek, amelyekben kerülik az adalékanyagokat, törekszenek a bio- illetve teljes kiőrlésű gabonák használatára. A cég legújabb fejlesztésű termékei a természetes anyagokból készült, de kalóriaszegény péksütemények, amelyek közelmúltbeli bemutatásuk óta különösen kiemelkedő piaci sikereket hoztak a cégnek.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Március 29. 08:52, péntek | Belföld
Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni
Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni, motorra kedvezményes áron lehet majd megvenni az új típusú jogosultságot - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).
2024. Március 29. 08:43, péntek | Belföld
Erdő Péter: az utolsó vacsorán Jézus megmutatja, mennyire szereti övéit
Az utolsó vacsorán Jézus, aki már távozni készül a világból, megmutatja, mennyire szereti övéit - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagycsütörtök este az esztergomi bazilikában.
2024. Március 29. 08:31, péntek | Belföld
Orbán Balázs: Magyarország kulcsállam lehet kelet és nyugat között
Földrajzi adottságinak köszönhetően Magyarország az új világrendben a kulcsállam szerepét töltheti be kelet és nyugat között - hangsúlyozta a miniszterelnök politikai igazgatója csütörtökön Szegeden.
2024. Március 29. 08:28, péntek | Belföld
Négy új hajó felavatásával indult el a 178. balatoni hajózási szezon
Négy új hajó siófoki felavatásával vette kezdetét a 178. balatoni hajózási szezon csütörtökön.