Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Július 14. 07:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több helyen fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben

Több helyen fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben

Fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben az ország több részén - közölte a Mávinform csütörtök reggel az MTI-vel.

Közleményük szerint Újszász és Tápiógyörgye között meghibásodott a felsővezeték, ezért a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon késnek a vonatok. A helyreállítás előreláthatólag délelőtt tíz óráig tart.

A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon reggel fél hat után fák dőltek a felsővezetékre Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd és Szentlőrinc között. A vonatokat dízelmozdonyok húzzák, jelentősek a késések.

Fák dőltek a sínekre Soltvadkert és Pirtó között is, ezért a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon pótlóbuszok viszik az utasokat, késésekre kell számítani, az utasokat szintén pótlóbuszok szállítják Soltvadkert és Kiskunhalas között.

A Budapest-Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között fa dőlt a sínekre, a vonatok nem közlekednek, Kiskunfélegyháza és Kistelek között autóbuszok szállítják az utasokat. A Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon sem járnak a vonatok, mert Galambos és Jászszentlászló között fa dőlt a sínekre.

Kápolnásnyék és Gárdony között már megjavították a szerda este megrongálódott vezetéket, a Budapest-Székesfehérvár vonalon helyreállt a menetrend.

A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon is normalizálódik a vonatközlekedés, reggel fél nyolckor eltávolították a kidőlt fákat a Vízvár és Babócsa közötti szakaszról és már lehetséges a vonatközlekedés.

Az aktuális helyzetről információk találhatók a www.mavcsoport.hu címen, a Vonatinfó alkalmazáson, valamint a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36-1-349-49-49-es telefonszámon.

Címkék: fennakadás, vasút, vihar, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket