Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 15. 12:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több pénz jut a 2012-es iskolatej programra

Több pénz jut a 2012-es iskolatej programra

Megjelent az iskolatej program jövő évi támogatásáról szóló rendelet.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2012-ben 1,2 milliárd forinttal támogatja a folytatódó iskolatej programot, 400 millió forinttal többel, mint az idén - tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Bővül a programban igényelhető termékek köre. Jövőre kefirt, natúr és ízesített joghurtot is kaphatnak tanítási napokon az óvodások és az általános iskolások a 2,5 dl tejen, vagy az ömlesztett sajton kívül.

A több hazai támogatásnak köszönhetően a tárca 2012-től az óvodás gyermekek iskolatej ellátását is ki tudja egészíteni - a közösségin kívül - nemzeti forrással. Az óvodák a tejtermékek után így egységesen 50 százalékos nemzeti kiegészítő támogatást igényelhetnek.

A rendelet három csoportba sorolja a településeket az adóbevételük és a hátrányos helyzetük figyelembevételével, ami alapján 20, 50 és 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programból.

A VM a 2012. évi programban a 100 százalékos és az 50 százalékos nemzeti kiegészítő támogatásban részesülők számát megemelte, így 40 önkormányzat kapott kedvezőbb besorolást.

A kérelmeket személyesen vagy postai úton lehet benyújtani az igénylő székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségéhez.

2011-ben 45 napra csökkent a korábban három hónapos kérelem-elbírálási határidő. Az MVH a hiánytalan és jogszerű támogatási kérelmekről a beérkezést követő 45 napon belül dönt, és haladéktalanul elrendeli a támogatás összegének átutalását. A támogatás igénylői nemcsak az intézmények fenntartói lehetnek, hanem - 2011. évhez hasonlóan - a termékek előállítói is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: iskolatej program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára