Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 26. 16:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek a pestszentlőrinci kettős gyilkosság elkövetője ellen

Vádat emeltek a pestszentlőrinci kettős gyilkosság elkövetője ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki több késszúrással megölte édesanyját és nevelőapját XVIII. kerületi közös otthonukban 2020 őszén - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a jelenleg 41 éves férfi együtt élt édesanyjával, valamint nevelőapjával, nem dolgozott és idejének túlnyomó részét otthon töltötte.

A jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfi ismert előzmény nélkül elhatározta, hogy megöli alvó édesanyját és nevelőapját. A vádlott ezzel a céllal éjfél után egy konyhakéssel bement a szobájukba, amire a sértettek felkeltek, és megpróbáltak elmenekülni a lakásból, de a férfi mindkettőjüket többször megszúrta, ami miatt a helyszínen meghaltak - írta a fővárosi főügyész.

Hozzátette: a vádlott ezután a lakásban maradt, majd a délutáni órákban bejelentést tett a bűncselekményről a segélyhívó telefonszámra, amely alapján a kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat, és büntethetőséget kizáró ok miatt az elkövető felmentését, valamint kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.