Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Április 01. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Vége a türelmi időnek: mától bírságolnak a dohányzásért

Vége a türelmi időnek: mától bírságolnak a dohányzásért

Érdemes odafigyelni mától a dohányosoknak és a különböző szórakozó- és vendéglátóhelyeknek.

Ugyanis április elsején lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi időszak, ezért az ÁNTSZ már vasárnap több helyen ellenőrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságol.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása értelmében 2012. január 1-jétől tilos a dohányzás közforgalmú intézményekben, így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében. A helyi önkormányzatok további közterületeken is megtilthatják a dohányzást.

A dohányzási tilalom betartását már január elseje óta ellenőrzi az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, de bírságot eddig nem szabhattak ki, mert április elsejéig türelmi időt írt elő a törvény. Vasárnaptól viszont lejár ez a három hónapos időszak, így szabályszegés esetén bírságot szabnak ki az ÁNTSZ munkatársai. Ez az összeg magánszemélyek esetében 50 ezer forintig, intézmények esetében 2,5 millió forintig terjedhet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti