Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 17. 11:10, kedd | Helyi
Forrás: OnlinePécs

VICCES: Kis városi üzengetős

VICCES: Kis városi üzengetős

Hogyan üzenjünk képviselőinknek? - Avagy a komlói pad története.

Szeretne elintézni valamit? Írjon képviselőjének! Balesetveszélyes a járda? Rosszul jár a busz? Baj van a szomszédokkal? Hosszabb vagy rövidebb idő alatt a probléma megoldható! Lehet, hogy úgy hangzik, mint a mesében, de ha ír képviselőjének a városatyák weboldolán, a www.varosatyak.hu-n, végre beindulhatnak a várva várt folyamatok, és akár még választ is kaphat megjegyzéseire. Arról nem is beszélve, hogyha mégsem valósulna meg a lakóterében a szükséges változás, lepontozhatja a képviselőt, akinek a munkájával elégedetlen. Akárcsak egy tehetségkutató műsorban a gyengén muzsikálókat. Ha szeretne még nagyobb nyomást gyakorolni, megkérheti erre rokonait, barátait, ismerőseit is. De ilyen radikális lépésre talán nem lesz szükség!

Nézzük csak, mi a helyzet Komlón. A pozitív példa egyértelműen az ötös választókerület képviselője, Mink Ernő. Tavaly október 30-án igényelte egy lakó a Szilvásban a piros és barna tízemeletes közötti lépcső megjavíttatását, balesetveszélyre hivatkozva. Igaz, hogy a lakó még a tél előtt kérte volna a javítást, ami végül december közepén valósult meg, a képviselő viszont elnézést kért ezért az oldalon a késedelemért. Szintén decemberben egy másik lakó a szilvási óvoda melletti fák kivágását igényelte, ő tavaszra kapott ígéretet a nemkívánatos fák eltávolítására, nyilván a kertészet időbeosztása alapján. Látszik, hogy a rendszer nagyon is hatékony. Júliusban 8-án egy hölgy nemes egyszerűséggel csak azt a kérdést tette fel, hogy „Hova tűntek a padok a Vértanu 21-23 elől?” Nyilván ő maga sem gondolta, hogy ilyen gyorsan választ kap, hiszen őszinte meglepetésről tanúskodnak 12-én írt sorai: „Raktak padot a Vértanuk u. 21. elé! De hogyan! Elég magas, és a járda mellett van, valamint a földszinti lakásra néz. Legalább fordítva rakták volna és árnyékba!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak