Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 18. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Volt IMF vezető tart Pécsett előadást

Volt IMF vezető tart Pécsett előadást

A neves amerikai közgazdász, John Lipsky előadásával indul a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Teleki Előadássorozata, amelynek első rendezvényeit október 29-én és 30-án tartják a közgazdasági kar épületében.

Az IMF volt helyettes vezérigazgatója a gazdasági válságnak Magyarországra és egyebek mellett Közép-Európára gyakorolt hatásairól beszél október 29-én 15 órától, az egyetem közgazdaságtudományi karának Halasy-Nagy József aulájában.

Hozzátették: a MTA első elnökéről, Teleki Józsefről (1790-1855) elnevezett, a Szentágothai-évhez, valamint az egyetem új természettudományi kutatóközpontjának hivatalos átadási ünnepségéhez kapcsolódó esemény kerekasztal beszélgetéssel folytatódik. Ezen John Lipsky mellett George E. Pataki, New York állam korábbi kormányzója, Bod Péter Ákos, a MNB volt elnöke, Kovács Zoltán, a Széll Kálmán Alapítvány kurátora és Fellegi Tamás korábbi nemzeti fejlesztési miniszter is részt vesz.

Október 30-án délelőtt fél tízkor a Tudásközpontban a Teleki család történetét bemutató kiállítás nyílik, majd tudományos konferenciát tartanak a család történelmi szerepéről.

A PTE utalt rá: a most induló Teleki Előadássorozat célja, hogy az egyetem hallgatóinak, oktatóinak, dolgozóinak, valamint Pécs és a Dél-dunántúli Régió polgárainak legyen egy olyan fóruma, ahol kiemelkedő nemzetközi szakértők előadásában hallhatnak napjaink közérdekű témáiról.

A nyitórendezvényen részt vesznek a Teleki család tagjai, akik az Egyesült Államokból és Európa különböző országaiból utaznak Pécsre.

Jelentkezés okt. 19-ig és részletes program:www.teleki.pte.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: